Vrijwilligers gezocht

Doesburg is een stad waar veel evenementen en andere activiteiten worden georganiseerd. De doorstroming van het verkeer, maar bovenal de veiligheid van deelnemers, bezoekers en weggebruikers is daarbij vaak een belangrijk item waardoor er verkeersregelaars moeten worden ingezet. Gelukkig zijn er in Doesburg vrijwilligers die zich een of meerdere malen per jaar willen inzetten als evenementen verkeersregelaar. Het gaat dan om een aantal uurtjes per jaar waarbij je je inzet voor Doesburg en de Doesburgers.

De groep verkeersregelaars Doesburg bestaat uit ruim 40 personen die in wisselende aantallen en samenstelling “de weg op gaan” om daarmee de organisatie van een evenement te ondersteunen.

In 2019 waren de evenementenverkeersregelaars actief bij 22 evenementen en werd er ook in buurgemeenten assistentie verleend.
Helaas konden de meeste evenementen in het afgelopen jaren door de Corona niet doorgaan, maar voor dit jaar is er goede hoop dat er weer veel meer activiteiten kunnen plaatsvinden en wij verwachten dan ook dat er vaak een beroep op ons zal worden gedaan.

In het begin van elk jaar volgen de verkeersregelaars een e-learning van 1 – 1½ uur die verplicht is om te worden aangesteld als verkeersregelaar tijdens evenementen.

De laatste jaren wordt er samengewerkt met de verkeersregelaars uit de buurgemeenten Zevenaar en Rheden om zo telkens voldoende mensen op de been te kunnen brengen. Vaak onzichtbaar voor het grote publiek, maar onmisbaar voor een organisatie leveren zij hun bijdrage. Of het nu gaat om de Avond Wandel 4-daagse, de 4 mei herdenking, Sinterklaasintocht, scootmobieltocht, midwinterhoorn wandeling, Montmartremarkt, Kadedagen, de Hanzedag, de motorrun voor gehandicapten enzovoort, altijd zijn ze present.

Gedurende het jaar wordt er telkens weer een beroep gedaan op deze groep vrijwilligers om zo een evenement soepel te laten verlopen en wij hopen dat dat ook de komende jaren zo zal blijven, maar daarvoor zijn mensen nodig.

Het is daarom noodzaak om op sterkte te blijven, want de vergunningverlening van een evenement kan in gevaar komen als er geen verkeersregelaars beschikbaar zijn. Een organisator kan dan gedwongen zijn om van een commercieel bedrijf mensen in te huren.

Daarom is de groep ‘Verkeersregelaars Doesburg’ op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap, die een paar keer per jaar als verkeersregelaar een aantal uurtjes een bijdrage willen leveren aan een stukje leefbaarheid wat onze stad zo bijzonder maakt.

Bent u iemand die interesse heeft om verkeersregelaar te worden of kent u mensen in uw omgeving die de groep willen komen versterken en minimaal 16 jaar oud zijn, laat het dan op korte termijn weten via een mailtje aan info@verkeersregelaar-doesburg.nl . De coördinatoren van de groep verkeersregelaars Doesburg nemen dan graag contact op voor een informatief gesprek.

De vlag kan weer uit!

Al onze verkeersregelaar zijn weer geslaagd voor hun jaarlijkse examen. We hopen dat we in 2021 weer ondersteuning kunnen en mogen verlenen bij evenementen in Doesburg en omgeving.

Niet vergeten !

Tot eind dit jaar is het bij Coop Doesburg mogelijk om je statiegeld te doneren t.b.v. Verkeersregelaars Doesburg. Wij willen ons ook graag in 2021 blijven inzetten bij evenementen in en rond Doesburg.

Dus ….. snel je lege flessen inleveren!

Hartelijk dank.

Statiegeldactie Coop Doesburg

Al vele jaren wordt er bij evenementen in Doesburg een beroep gedaan op deze groep vrijwilligers.

Zij zetten zich telkens weer belangeloos in om een evenement soepel en veilig te laten verlopen.

Voor hun uitrusting zoals kleding, portofoons en afzettingsmaterialen zijn zij afhankelijk van giften en sponsoren. Coop Doesburg biedt u nu ook de mogelijkheid om een steentje bij te dragen door uw statiegeld te doneren aan deze bijzondere groep vrijwilligers.